A principis de febrer va començar el procés participatiu per a la transformació del Firal. A les sessions que s’han fet fins al moment, a més de l’explicació de les diferents fases que es seguiran, s’han debatut els valors que, segons els assistents, ha de tenir en compte la remodelació del Firal: la convivència, la il·lusió, la humanitat, que sigui per tothom, el progrés, el fet de pensar en les generacions futures… Aquests elements són els que recull la imatge i identitat gràfica del procés escollit pels participants.

De les nou opcions d’imatge presentades, la que més consens ha generat ha estat “Firal viu i participatiu”, que recull aquests principis i expressa la voluntat que el Passeig d’en Blay mantingui la seva vitalitat, refermi la seva funció de punt de trobada, a més de ser l’espai emblemàtic i estimat per a tots els ciutadans d’Olot. Les fulles que l’acompanyen reflecteixen la importància que la vegetació té per als veïns de la ciutat.

Una vegada escollit el nom i la imatge, ja s’han posat en marxa www.firalviu.cat, la pàgina web on, des d’avui, es pot trobar tota la informació relacionada amb el procés participatiu del Firal. Per garantir la transparència del projecte i la difusió contínua dels seus avenços, en aquest web es penjaran els documents generats, les conclusions de cada trobada i els continguts i resultats de cada debat. També s’hi trobarà informació de les diferents maneres d’involucrar-s’hi i les activitats que es portaran a terme. A partir d’avui l’actualitat del procés també és a Facebook i a Twitter amb l’etiqueta #Firalviu. I qualsevol consulta també es pot fer arribar a firalviu@olot.cat.

Aquest dimarts ha tingut lloc una nova reunió amb els veïns del Firal, la primera dels grups de debat, que tindrà continuïtat dilluns que ve 18 d’abril amb el debat entre entitats, que començarà a les 19.30h a la sala d’actes de l’Arxiu. Dimarts que ve, serà el torn de comerciants i restauradors. A partir del 25 d’abril es realitzaran tres tallers (25 abril, 4 i 12 de maig) per posar en comú els diferents punts de vista i trobar els acords que articulin les propostes sobre les temàtiques següents: mobilitat, paviment i infraestructures; il·luminació, mobiliari i monuments; vegetació i arbrat; usos.

Una altra manera de participar en el procés és mitjançant l’aplicació Appgree. Una eina que permet fer consultes on line i de la qual trobareu el funcionament a la mateixa pàgina web del procés. A www.firalviu.cat també trobareu les activitats al carrer que s’han programat per aquests propers dies. La primera tindrà lloc aquest dissabte. A les 11h del matí davant del Teatre Principal començarà una passejada per conèixer la història del Firal i els carrers del seu voltant acompanyats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca.

“Podem fer una valoració positiva del que de moment hem fet” ha afirmat la regidora de participació d’Olot, Núria Fité que ha presentat la imatge resultant del procés participatiu del Firal. Fité ha afegit que “les trobades realitzades fins ara han tingut una bona resposta i quan estem parlant d’un procés amb diferents espais de participació en què la gent pot incorporar-se en el moment que vulgui, crec que és un element significatiu a tenir en compte”. El resultat del procés participatiu s’inclourà a les bases del concurs per escollir els arquitectes que s’encarregaran de la remodelació del Firal. De tots els projecte que se presentin, s’escolliran tres propostes que estaran exposades durant el mes de setembre, coincidint amb Festes del Tura, i després se sotmetran a votació.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *