Aquest dijous 23 de juny, la Junta de Govern Local ha aprovat el Plec de clàusules i la convocatòria de licitació per a l’adjudicació del contracte per a la redacció del projecte de transformació del Passeig d’en Blay. A partir de la publicació en el BOP i en el DOGC, s’obrirà un termini de 15 dies perquè els equips d’arquitectes puguin presentar la seva proposta per al nou Firal d’Olot.

L’alcalde Josep M. Corominas ha explicat que “de tots els projectes que es presentin se’n seleccionaran deu entre els quals sortiran les tres propostes finalistes que els veïns d’Olot votaran en una consulta popular aquesta tardor”. Corominas ha assegurat que “continuarem amb aquest  nou mecanisme de participació que ja hem iniciat amb el Firal a través del procés participatiu engegat a principis d’any”.

“Ha estat un procés molt interessant per la capacitat d’incidència en l’activitat pública” ha explicat Javier Fraga, de la cooperativa Raons Públiques que s’ha encarregat del procés participatiu del Firal. Fraga ha subratllat el fet que “tenim un plec de condicions tècniques construït a partir d’un procés participatiu. I també perquè hi haurà una comissió en què els veïns faran seguiment de com avancen les obres a més de constituir-se una taula de treball entre veïns, entitats, comerciants i el propi ajuntament per continuar treballant en la millora d’aquest espai”.

Mantenir el Firal com a espai d’activitats, que contribueixi a la revitalització del barri vell, que continuï acollint el mercat setmanal, la presència d’arbres, que tingui un paviment pràctic i una bona il·luminació són algunes de les qüestions sorgides en el procés participatiu que haurà de complir el projecte de remodelació del Firal. Per consultar íntegrament el resultat del procés participatiu del Firal consulteu firalviu.olot.cat.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *