Divendres de la setmana passada va finalitzar el termini de presentació de candidatures per a la redacció del projecte de remodelació del Firal. 21 equips d’arquitectes s’han presentat al concurs per fer-se càrrec de la transformació del Passeig d’en Blay. Entre la documentació que se’ls demanava, calia acreditar la solvència professional de l’equip. Les bases exigien que almenys un dels membres  hagués realitzat, en els últims deu anys, obres d’urbanització de nova planta o bé de reforma o renovació de carrers i espai públic urbà en un mínim de 6.000 m2.

“Ens satisfà moltíssim que 21 equips d’arquitectes s’hagin presentat per a la redacció del projecte del Firal” ha assegurat l’alcalde Josep M. Corominas. Corominas ha anunciat que “els equips admesos tindran fins al 15 de setembre per poder presentar la seva proposta per al nou Passeig d’en Blay, que haurà d’incorporar els resultats del procés participatiu”. Un jurat format per representants tècnics i polítics de l’Ajuntament, un membre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, un altre del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports i un arquitecte de reconegut prestigi a la Ciutat d’Olot formaran part del jurat, que avaluarà els projectes presentats. Cada proposta, que es presentarà amb un lema per garantir-ne l’anonimat, constarà d’una memòria descriptiva, acompanyada d’un pla d’obra i pressupost estimatiu de l’actuació que volen portar a terme. El jurat atorgarà a cada treball i a partir dels criteris tècnics definits a les bases fins a un màxim de 45 punts. Els deu projectes amb la millor puntuació obtindran 1.000 euros com a premi. Els tres primers es convertiran en finalistes del concurs per a la remodelació del Firal i obtindran 3.000 euros, a més de l’encàrrec de fer els plafons per a l’exposició pública dels treballs.

A principis del mes d’octubre es coneixeran els tres projectes finalistes que, després d’una exposició pública, es posaran a votació dels ciutadans d’Olot. En aquesta nova fase, es podrà obtenir fins a un màxim de 45 punts en funció dels resultats obtinguts a la consulta ciutadana. Els 10 punts restants correspondran a criteris econòmics i de termini de lliurament del projecte.

La previsió, segons ha anunciat l’alcalde Josep M. Corominas, “és que abans d’acabar l’any puguem encarregar el projecte d’urbanització del Firal, situem l’inici de les obres al juny del 2017 i que la inauguració es pugui fer al juny del 2018”.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *