101 plàtans. Teixir, cosir i vestir. Un Tossol i dos Triais. Són els lemes dels tres projectes finalistes del concurs per a la remodelació del Firal. Els seus autors són Forgas Arquitectes; Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé i Birulés Cabré Romans Arquitectes, respectivament.

El jurat format per tècnics i càrrecs electes municipals i professionals de prestigi en l’arquitectura i l’enginyeria ha seleccionat per unanimitat els tres projectes entre els 15 que optaven a la remodelació del Firal. Un total de 21 equips d’arquitectes i enginyers van presentar la seva candidatura al projecte de transformació del Passeig d’en Blay. 2 van quedar exclosos en no complir els requisits exigits a la convocatòria. Dels 19 equips que van passar a la fase següent, 15 van presentar el projecte per al nou Firal.

La Junta de Govern Local d’aquest matí ha ratificat l’acta del jurat de selecció pel projecte de remodelació del Firal i ha donat compte de l’expedient d’inici de la consulta popular sobre el projecte del Firal, que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat. El dimecres 16 de novembre a les 8h del matí s’obrirà el període de votacions, que durarà fins al dimarts 22 de novembre a les 8h del vespre. L’alcalde Josep M. Corominas ha animat a tots els veïns i veïnes d’Olot perquè participin de la consulta. “Cal que donin la seva opinió sobre el projecte perquè decideixin quin els hi agrada més. És molt important que la gent se’l facin seu i s’estimin el nou Firal” ha afirmat.

“Selecciona el projecte que t’agrada més per a la remodelació del Firal” és la pregunta que hauran de respondre els ciutadans d’Olot que vulguin participar de la consulta. Cal que tinguin més de 16 anys i que hagin estat empadronats a la ciutat abans del 30 de juny. S’utilitzarà el mateix sistema que a l‘anterior consulta i, per tant, només es podrà votar per internet a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Caldrà  identificar-se, primer, amb el DNI o NIE i, a continuació, amb el codi de pas que cada persona rebrà a casa. En cas de qualsevol incidència amb la contrasenya, caldrà dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.

En cas de no tenir internet, necessitar ajuda per votar o en cas de trobar-se amb qualsevol dubte, l’espai de referència serà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot. També oferiran ajuda per votar als equipaments següents:

  • Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa
  • Institut Municipal de Promoció d’Olot IMPO
  • Biblioteca Marià Vayreda
  • Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot
  • L’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa
  • Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

Les imatges dels projectes finalistes del Firal es donaran a conèixer aquest cap de setmana. Coincidint amb la Fira de Sant Lluc, s’habilitarà un punt informatiu davant l’església de Sant Esteve per veure les tres propostes de reurbanització del Passeig d’en Blay. Serà el primer acte de la campanya per la consulta del Firal, que incorporarà debats i actes públics perquè els mateixos arquitectes puguin exposar el projecte i respondre les preguntes i dubtes dels ciutadans abans de la votació.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *