Des d’aquest divendres 11 de novembre ja es poden veure amb detall els projectes finalistes del concurs d’idees per a la remodelació del Firal. A les 7h de la tarda s’ha inaugurat l’exposició de les tres propostes del nou Passeig d’en Blay, que es podrà veure fins aquest dilluns 14 de novembre al Casino Olotí. A partir del dimarts 15, l’exposició es trasllada al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot i coincidint amb el cap de setmana de la Fira Orígens (19 i 20 de novembre) s’instal·larà al pavelló firal.

“101 plàtans” “Teixir, cosir i vestir” i “Un Tossol i dos Triais” són els projectes finalistes que els mateixos arquitectes han explicat a l’acte que ha tingut lloc aquest divendres al vespre al Teatre Principal. A la presentació s’han pogut veure les imatges que ja formen part de l’exposició. Es tracta d’uns plafons que recreen les tres propostes per al nou Passeig d’en Blay a partir dels punts de vista següents:

– des de la Plaça Rector Ferrer mirant cap el nord-oest en direcció al Puig del Roser

– des del Puig del Roser al sud-est amb un angle ampli on es mostra el Firal i l’espai d’enllaç amb el Firalet

– des de l’Illa del teatre cap el Puig del Roser

– des de la confluència del Firal i Firalet al Pas del Colon

Un cinquè cartell situa cada perspectiva en el conjunt del Firal, que també es reprodueix a la maqueta que completa l’exposició.

La votació del 16 al 22 de novembre

“101 plàtans” de Forgas Arquitectes

“Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé

“Un Tossol i dos Triais” de Birulés Cabré Romans Arquitectes – Pau Sabata – CREArquitectura

són els projectes finalistes del Firal que es podran votar a la consulta, que començarà el dimecres 16 de novembre a les 8h del matí i que finalitzarà el dimarts 22 de novembre a les 8h del vespre. Durant tots aquests dies, 29.175 veïns i veïnes d’Olot de més de 16 anys i empadronats a la ciutat abans del 30 de juny estan cridats a respondre la pregunta següent: “selecciona el projecte que t’agrada més per a la remodelació del Firal”.

La consulta del Firal només es podrà votar per internet a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat i a firalviu.olot.cat. S’utilitzarà el mateix sistema que a l‘anterior consulta i, per tant, caldrà  identificar-se, primer, amb el DNI o NIE i, a continuació, amb el codi de pas que cada persona rep aquests dies a casa seva. En cas de qualsevol incidència amb la contrasenya, caldrà dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.

En cas de no tenir internet, si es necessita ajuda per votar o trobar-se amb qualsevol dubte, l’espai de referència serà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.  També s’oferirà ajuda per votar als equipaments següents:

  • Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa
  • Institut Municipal de Promoció d’Olot IMPO
  • Biblioteca Marià Vayreda
  • Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot
  • L’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa
  • Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *