A les 8h d’aquest matí s’ha obert la consulta ciutadana per al nou Firal. A aquesta hora a la Sala Gussinyé de l‘Ajuntament d’Olot s’ha constituït la junta electoral electrònica prèvia a la votació, que es pot fer des d’avui i fins al  dimarts de la setmana que ve 22 de novembre a les 8h del vespre.

29.175 olotines i olotins de més de 16 anys poden seleccionar el projecte que més els agrada entre els tres projectes finalistes del concurs d’idees per al nou Firal:

“101 plàtans” de Forgas Arquitectes

“Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé

“Un Tossol i dos Triais” de Birulés Cabré Romans Arquitectes – Pau Sabata – CREArquitectura

L’alcalde Josep M. Corominas ha votat quan passaven pocs minuts per les 8h del matí. Corominas ha fet una crida a la participació “per aconseguir que el màxim número d’olotines i olotins donin la seva opinió dels projectes i per donar una bona imatge de ciutat”. La consulta ciutadana atorgarà fins a un màxim de 45 punts als projectes finalistes. Els resultats de la votació, segons el suport rebut i en funció de la participació a la consulta, s’afegiran a la valoració del jurat a partir de diferents aspectes tècnics a cada proposta (fins a un màxim de 45 punts). El cost i el termini d’execució del projecte acabaran de definir (10 punts màxim) el projecte guanyador del concurs d’idees del nou Firal.

La consulta del Firal només es pot votar per internet a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat i a firalviu.olot.cat. S’utilitzat el mateix sistema que a l‘anterior consulta i, per tant, cal  identificar-se, primer, amb el DNI o NIE i, a continuació, amb el codi de pas que cada persona ha rebut a casa seva. En cas de qualsevol incidència amb la contrasenya, caldrà dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.

En cas de no tenir internet, si es necessita ajuda per votar o trobar-se amb qualsevol dubte, l’espai de referència serà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.  També s’oferirà ajuda per votar als equipaments següents:

  • Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa
  • Institut Municipal de Promoció d’Olot IMPO
  • Biblioteca Marià Vayreda
  • Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot
  • L’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa
  • Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

Per a més informació sobre els projectes es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat i firalviu.olot.cat. També es pot visitar l’exposició de les propostes del nou Passeig d’en Blay, que es podrà veure fins aquest divendres al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot. Aquest cap de setmana, coincidint amb la Fira Orígens s’instal·larà al pavelló firal i dilluns i dimarts de la setmana que ve tornarà a l’Ajuntament.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *