A les 8h del vespre s’ha tancat la consulta ciutadana per al Firal d’Olot. 3.766 ciutadans d’Olot (un 12,98% dels 29.175 olotins i olotines que estaven cridats a les urnes) han participat de la votació per al nou passeig d’en Blay. A la consulta, “Teixir cosir i vestir” ha tingut un 61’50% dels vots (2.316 vots), “101 plàtans” 25’39% (956 vots) i “Un Tossol i dos Triais” el 13’12% (494 vots).

A la consulta ciutadana cada projecte podia obtenir fins a un màxim de 45 punts, segons els vots rebuts per cada proposta i del número total de persones que ha participat de la votació. A aquesta puntuació s’hi ha sumat la valoració tècnica realitzades pel jurat, format per arquitectes i enginyers de prestigi a més de tècnics i càrrecs electes de l’Ajuntament d’Olot que permetia obtenir fins a un màxim de 45 punts més. Els 10 punts restants han correspost a aspectes d’honoraris tècnics i termini d’execució dels tres projectes finalistes del concurs d’idees.

Una vegada sumades les puntuacions els resultats han estat els següents:

Per tant, el projecte guanyador ha estat “Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé. L’alcalde Josep M. Corominas ha subratllat que “ha estat el projecte més valorat pel jurat, en els aspectes tècnics, però també per la votació popular”. Corominas ha agraït “a totes les persones que han votat -tot i que m’hauria agradat que fossin més- i a les que han participat de les reunions i trobades del procés participatiu”.

Corominas també ha tingut unes paraules per als equips d’arquitectes amb qui s’ha posat en contacte abans de fer públiques les dades al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot. “Crec que han tingut una actitud excel·lent en tot el procés i han presentat unes grans propostes”. Sobre el projecte guanyador, Corominas ha avançat que “ens marquem un termini de 4 mesos per tenir enllestit el projecte, poder iniciar les obres entre el mes de juny i juliol de l’any que ve i que estigui a punt per a les Festes del Tura del 2018… Serà un gran Firal”.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *