Amb l’inici de les obres de reforma del Passeig d’en Blay, que afecten el Firal petit, es reubiquen les parades que fins al moment s’instal·laven a aquest sector. A partir d’aquest dilluns 7 d’agost, els punts de venda de fruita i verdura han quedat repartits entre el Firal i Firalet, les de roba i complements es traslladen al carrer Bolòs i la parada de maquinària de jardí es troba a la plaça d’Esteve Ferrer. Això també fa que  el carrer Bolòs (en el tram comprès entre el passeig Bisbe Guillamet i el carrer Sant Pere Màrtir), queda tallat al trànsit cada dilluns al matí durant la celebració del mercat setmanal.

Les obres del Firal han començat aquest dimarts 1 d’agost a la zona del Firal petit: a l’espai comprès entre el Passeig d’en Blay i l’Illa del Teatre. S’ha retirat el mobiliari urbà i el monument “La Lectura”. D’acord amb el projecte “Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé, les obres s’han retirat i  transplantat alguns dels arbres per poder explanar el sector de davant del mercat provisional. La primera fase de l’actuació, que inclou la instal·lació d’una estació transformadora a l’Illa del Teatre, finalitzarà just abans de Festes del Tura ja que es preveu que les barraques puguin continuar ocupant aquesta zona del Firal.

Després de Festes del Tura, els treballs entraran al passeig central amb la retirada del mobiliari i del monuments, l’explanació del terreny, la renovació dels serveis i la construcció de les bases del paviment. A partir d’aquí es construirà la font i la resta d’elements previstos en el projecte, que és previst que tingui un termini d’execució de gairebé 11 mesos i que, per tant, es pugui inaugurar per Festes del Tura de 2018.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *